‘Duurzaamste Huis’ staat misschien wel in Driebergen: ‘Begin bij jezelf, denk ik dan’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

‘Duurzaamste Huis’ staat misschien wel in Driebergen: ‘Begin bij jezelf, denk ik dan’

7 nov, 07:00 Wonen
Victor Schutijser
Eigenaar Peter Haring bij zijn huis, dat genomineerd is voor 'Duurzaamste Huis van Nederland'.
Eigenaar Peter Haring bij zijn huis, dat genomineerd is voor 'Duurzaamste Huis van Nederland'.

DRIEBERGEN Bij het aanmelden voor de ‘Duurzame Huizen Route’ kreeg Peter Haring de optie om zich aan te melden voor de verkiezing tot ‘Duurzaamste Huis van Nederland’. ,,Ik heb het huis opgegeven, maar had nooit verwacht dat we genomineerd zouden worden”, vertelt Haring. Het huis aan de Arnhemsebovenweg in Driebergen is genomineerd in de categorie gebouwd na 2000 met minder dan 175 vierkante meter oppervlakte. De winnaars worden op 20 november bekend gemaakt.

Het genomineerde huis staat er al vijf jaar. ,,In 2010 zijn we begonnen met zoeken naar een stuk grond waar we konden gaan bouwen, in december 2014 is gestart met de bouw. In oktober 2015 zijn we hier gaan wonen”, ligt Haring toe.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.