Zonder overname verdwijnt Snoei volgend jaar uit Leersum

8 oktober 2020 om 17:59 Winkels Edith Hazelzet
Snoei: al meer dan vijftig jaar een speelgoedwalhalla voor Leersumse kinderen.
Snoei: al meer dan vijftig jaar een speelgoedwalhalla voor Leersumse kinderen.

LEERSUM Snoei, de Leersumse Winkel van Sinkel, stopt in 2021 indien er zich geen overnamekandidaten melden voor die tijd. De pensioengerechtigde leeftijd nadert voor de eigenaar T.J. Snoei, en opvolging laat zich niet zo gemakkelijk vinden. Wellicht is een coöperatieve vorm van uitbating een alternatief voor de winkel, die velen zo graag voor Leersum zouden behouden.

Kinderen in Leersum groeien op met drie basiszekerheden in hun nog jonge levens en in hun nog kleine wereld: Boer Leo, het Bosbad en het mandje bij Snoei. Dit laatste is een fenomeen onder de Leersumse jeugd. In aanloop naar je verjaardag is het vullen van een mandje bij Snoei een hoogtepunt. Hierin stop je al het speelgoed dat je hartje begeert..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.