Politiek eist alsnog maatregelen Donderbergrotonde

30 september 2022 om 12:10 Verkeer en vervoer Provincie Utrecht
Afbeelding

‘Provincie moet budget opnemen in de begroting’

LEERSUM De Heuvelrugpolitiek dringt opnieuw aan op veiligheidsmaatregelen voor fietsers op de Donderbergrotonde en neemt geen genoegen met de weigering door de provincie. In een motie die donderdagavond unaniem werd aangenomen, sturen de partijen wethouder Anouk Haaxma (BVHlokaal) op pad. Zij moet bij provinciebestuurder Arne Schaddelee (ChristenUnie) pleiten voor een structurele oplossing voor de rotonde.

Dat de gedeputeerde het dikke dossier over de Donderbergrotonde eerder dit jaar heeft gesloten, viel zowel bij inwoners van Leersum als bij de Heuvelrugpolitiek niet in goede aarde. Het dorpsnetwerk protesteerde heftig en ook de gemeenteraad liet zijn ongenoegen blijken. Niets doen is nu geen optie, vindt SGP-er Gijsbert Doornenbal, di..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.