Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Gerwin van Luttikhuizen

Al ruim 3400 boetes uitgedeeld dankzij flitspaal Doorn

1 juni 2021 om 11:25 Verkeer en vervoer

DOORN De flitspaal langs de Dorpsstraat N225 in Doorn heeft in de eerste vier maanden van dit jaar al meer dan drieduizend keer geflitst. Er werden tussen 1 januari 2021 en 30 april 2021 in totaal 3405 snelheidsboetes uitgedeeld dankzij deze flitspaal. Dat blijkt uit cijfers die het Ministerie van Justitie en Veiligheid dinsdag heeft gepubliceerd.

In de eerste vier maanden van dit jaar zijn er landelijk zo’n 764.000 flitsboetes uitgedeeld aan automobilisten die te hard of door rood reden. Dat zijn minder boetes dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen waren de flitspalen gezamenlijk nog goed voor 944.000 prenten. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid schrijft dat het lastig is een vergelijking tussen dit jaar en vorig jaar te maken, omdat de maatregelen tegen het coronavirus ook het verkeersbeeld sterk hebben veranderd. Het was namelijk aanzienlijk rustiger op de weg. Van de flitsboetes die van januari tot en met april werden uitgedeeld kwam negen op de tien voor rekening van snelheidsovertreders. De rest werd uitgedeeld voor het rijden door een rood stoplicht. 

De drie flitspalen met de meeste boetes staan in Papendrecht (9939 boetes), Waddinxveen (9852) en Vreeland (9412).

Op onderstaande kaart vind je per flitspaal het aantal boetes als gevolg van overtredingen die geconstateerd zijn door flitspalen van januari tot en met april 2021. Deze verkeersovertredingen worden geconstateerd met digitale handhavingsmiddelen op kenteken. De cijfers gaan over de vaste digitale flitspalen verspreid over het land. Boetes die door de politie zijn uitgeschreven of trajectcontroles zijn hier niet meegeteld.


advertentie
advertentie