'Leuk en lekker': Isabel Boerdam maakt vegetarisch eten hip

10 apr, 16:00 Uitderegio
Eigen foto Isabel Boerdam
Isabel Boerdan wil laten zien hoe leuk en lekker vegetarisch eten is.
Isabel Boerdan wil laten zien hoe leuk en lekker vegetarisch eten is.

REGIO Op haar negende werd Isabel Boerdam (30) vegetariër. ,,Het stond me tegen dat er een koe moest worden geslacht voor de gehakt in mijn spaghetti.'' Het is haar missie om heel Nederland een dagje minder vlees te laten eten. Dat lijkt aardig te lukken: haar online platform De Hippe Vegetariër en de jaarlijkse Nationale Week Zonder Vlees zijn een succes.

Wie nog denkt dat vegetariërs alleen sla en geitenkaas eten, loopt hopeloos achter. Vleesloze curry's, vegetarische kipburgers en smaakvolle vleesvervangers: er zijn steeds meer mogelijkheden om eens niet voor vlees te kiezen bij de maaltijd. Maar nog lang niet altijd, vindt Isabel. ,,Steeds vaker hoorde ik in het nieuws over het veranderende klimaat, met als oplossing elektrisch rijden, zonn..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.