Mariabeeld met verf besmeurd: ‘Zal fanatieke antichrist zijn geweest’

8 december 2022 om 07:14 Religie John Beringen
Jaap Holwerda (l) en Hans Havers: ,,een respectloze actie
Jaap Holwerda (l) en Hans Havers: ,,een respectloze actie"

 DRIEBERGEN Het Mariabeeld in de Lourdesgrot in Driebergen is enige tijd geleden met verf besmeurd. Een daad die bij velen tot grote ontzetting heeft geleid. Hans Havers, de initiatiefnemer voor het plaatsen van het beeld en Jaap Holwerda, voorzitter van Stichting ‘Credo Pugno’, die over het beheer van het Schaepmanmonument en de Lourdesgrot gaat, vertellen er meer over.

,,Het beeld heeft er zes jaar zonder noemenswaardige incidenten gestaan”, merkt Havers op. Holwerda knikt bevestigend. ,,Tot zes jaar geleden was dit gewoon een grot. Omdat het beeld een exacte kopie is van het Mariabeeld in Lourdes mochten wij vanaf de plaatsing deze grot ‘De Lourdesgrot’ noemen.” 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.