Kerstverhaal van de Heuvelrug - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Kerstverhaal van de Heuvelrug

20 dec, 07:46 Religie
K+V
De drie wijzen. Onderdeel van de Napolitaanse Kerstgroep.
De drie wijzen. Onderdeel van de Napolitaanse Kerstgroep.

HEUVELRUG En het geschiedde in die dagen…… zo begint het klassieke kerstverhaal. Maar, wat tot op heden minder bekend was, is het kerstverhaal dat zich afspeelt op de Heuvelrug. Die geschiedenis start enkele eeuwen geleden toen de Heuvelrug nog kaal en heel spaarzaam bewoond was. Er waren een paar dorpskernen met kleine, sobere huisjes met daaromheen wat hutjes en een enkele molen.

Maarn stelde vrijwel niets voor; men was er arm en er was weinig contact met de buitenwereld. De keuterboertjes hielden er schapen, een enkele geit en wellicht een varken. Het Landgoed Stameren bestond nog niet en de Maarnse Berg was een kale zandvlakte met wat heide. De wind had er vrij spel maar ergens op die heide, in de luwte van wat jeneverbesstruiken stond het vervallen houten hutje van M..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.