Afbeelding
WH Fotografie

Gijzeling in Ede voorbij; vier gegijzelden vrijgelaten, verdachte in handboeien geslagen

30 maart 2024 om 10:25 Regio

EDE De gijzeling in een café in Ede is afgelopen, laat een woordvoerder van de burgemeester weten. Er was sprake van vier gegijzelden, aldus de woordvoerder. Even voor 12.45 uur werd een persoon opgepakt en geboeid afgevoerd.

In café Petticoat werden sinds vrijdagnacht vier mensen vastgehouden door de verdachte. Volgens de politie kwam de eerste melding van de gijzeling rond 05.15 uur binnen. Volgens Anne Jan Oosterheert (Politie Oost-Nederland) was de politie binnen twee minuten ter plaatse. Verder werd bekend dat de gijzelnemer de vier gegijzelden heeft bedreigd met een mes. 

Ook had de man een rugzak bij zich waar mogelijk explosieven in kunnen zitten. Of dat echt het geval is, is nog niet duidelijk. De politie doet nog onderzoek, ook naar het motief van de verdachte. 

GIJZELING

Een arrestatieteam van de politie, hulpdiensten en de Dienst Speciale Interventies waren zaterdagmorgen aanwezig op het Museumplein in Ede. Zo’n 150 woningen werden ontruimd. De omgeving van het Edese uitgaansplein werd afgesloten en meerdere politie-eenheden waren ter plaatse gekomen. Edenaren werden opgeroepen niet naar het centrum te komen.

Rond 11.25 uur werden drie gegijzelden vrijgelaten. Een vierde persoon kon café Petticoat in Ede net na het middaguur verlaten en de verdachte met bivakmuts op werd vlak daarna in de boeien geslagen en afgevoerd. 


advertentie
advertentie