Oude fietscrosstijden herleven: vrijwilligers leggen crossbaan aan voor jeugd Leersum

13 mei, 07:30 Recreatie
Wilco Willemse
Heuvels, een kombocht en veel zand. Fietscrosstijden herleven in Leersum.
Heuvels, een kombocht en veel zand. Fietscrosstijden herleven in Leersum.

LEERSUM Wie in de jaren 80 opgroeide in Leersum en een geschikte fiets had, zal zich waarschijnlijk de fietscrossbaan herinneren achter ‘de berg bij de vijver’, nu de Wethouder De Langelaan. Die werd daar door handige vaders gemaakt in de berg zand, afkomstig van het bouwterrein van de nieuwbouwwijk die daar verrees. Een fantastisch parcours met kombochten, kleine en grotere heuvels. Met een echte BMX was je daar de koning van de baan. Later, toen dat terrein niet meer beschikbaar was, is het nog eens dunnetjes overgedaan op het speelpleintje op de Asenweg. Een aantal vrijwilligers pakt nu de draad weer op en maakt het crossfietsen in Leersum weer mogelijk.

Overigens wisten die vrijwilligers niets van het crossverleden in Leersum. Des te leuker dat het er nu weer van komt. Die jongens van 40 jaar geleden zijn de vaders van nu. De baanbouwers van nu hopen dat zij nu met hun kinderen komen crossen. ,,Er is zo weinig te doen nu”, vertelt initiatiefnemer Daniël Reincke.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.