Lente in lockdown: Nederlander ontdekt eigen land per fiets - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Lente in lockdown: Nederlander ontdekt eigen land per fiets

16 mrt, 13:00 Recreatie
GL&K
Afbeelding

HEUVELRUG De ANWB en Fietsersbond verwachten een lente vol binnenlands fietsplezier. Laatstgenoemde onderzoekt geregeld welke gemeenten het meest geschikt zijn voor de fietser en tipt Veenendaal, Winterswijk en Scherpenzeel. De gemeente Utrechtse Heuvelrug eindigde in het laatste onderzoek op plaats 278 en scoort daarmee onder gemiddeld.

Het mag dan niet op de kalender staan, maar met de start van de meteorologische lente begint komend weekend ook het fietsseizoen. ,,Het wordt zonniger, de natuur staat weer in bloei, mensen krijgen zin eropuit te gaan”, zegt ANWB-woordvoerder Markus van Tol. ,,De lente staat voor veel mensen gelijk aan fietsen.”

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.