Afbeelding
Kasteel Amerongen

Winkel Kasteel Amerongen en VVV-servicepunt verhuisd

Recreatie

AMERONGEN De winkel van Kasteel Amerongen en het VVV-servicepunt zijn onlangs verhuisd van het Poortgebouw naar de Oranjerie. Om de kaartverkoop voor het kasteel coronaproof te kunnen laten verlopen was een ruimere locatie nodig. Ook de oude, erg kleine, kasteelwinkel Annebetje kon door de coronaregels nauwelijks klanten ontvangen.

Tijdens de tweede coronasluiting is de Oranjerie van Kasteel Amerongen opgeknapt en ingericht voor de kaartverkoop en kasteelwinkel Annebetje. Omdat bezoekers nu door de Oranjerie via de tuin naar het kasteel wandelen, is de beleving volgens het kasteel completer dan tijdens de vorige situatie. Ook zijn de bezoekersstromen beter te reguleren en is de scheiding tussen de museumbezoeker en horecabezoeker duidelijker geworden, met ieder een eigen ingang. 

UITZICHT De winkel, kassa voor kaartverkoop en het VVV-servicepunt zijn nu in één ruimte te vinden en ruim van opzet. ,,Bij binnenkomst in de Oranjerie gaat de aandacht direct naar de hoge ramen, het betoverende uitzicht is een extra cadeautje voor bezoekers en medewerkers”, aldus coördinator kaartverkoop en kasteelwinkel Jelica Honders. 

De kaartverkoop, winkel en VVV hebben inmiddels ieder bijgebouw gezien. In 1988 bevond de winkel zich al in de Oranjerie. In periode daarna verhuisde de winkel van de oude garage, naar het Poortgebouw, om zich uiteindelijk weer te vestigen in de Oranjerie. De Oranjerie stamt uit de 19e eeuw en werd gebruikt om tropische en subtropische planten te laten overwinteren. In het geval van Kasteel Amerongen werden oleanders en citrusboompjes ‘s winters naar binnen gehaald.

De eerste bezoekers zijn welkom vanaf donderdag 19 november. De Oranjerie is tijdens openingstijden vrij toegankelijk.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Driebergse schrijfster Maartje Kouwen verstopt nieuw boek in het wild 5 uur geleden
Afbeelding
Locoburgemeester Jorg ontbijt met leerlingen Wereldkidz Meander Leersum 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Onrust door plan voor zonneveld in Overberg: ‘De mensen voelen zich niet gehoord’ 12 uur geleden
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep gisteren
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen 5 okt, 07:58
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31