Afbeelding
Kasteel Amerongen

Winkel Kasteel Amerongen en VVV-servicepunt verhuisd

Recreatie

AMERONGEN De winkel van Kasteel Amerongen en het VVV-servicepunt zijn onlangs verhuisd van het Poortgebouw naar de Oranjerie. Om de kaartverkoop voor het kasteel coronaproof te kunnen laten verlopen was een ruimere locatie nodig. Ook de oude, erg kleine, kasteelwinkel Annebetje kon door de coronaregels nauwelijks klanten ontvangen.

Tijdens de tweede coronasluiting is de Oranjerie van Kasteel Amerongen opgeknapt en ingericht voor de kaartverkoop en kasteelwinkel Annebetje. Omdat bezoekers nu door de Oranjerie via de tuin naar het kasteel wandelen, is de beleving volgens het kasteel completer dan tijdens de vorige situatie. Ook zijn de bezoekersstromen beter te reguleren en is de scheiding tussen de museumbezoeker en horecabezoeker duidelijker geworden, met ieder een eigen ingang. 

UITZICHT De winkel, kassa voor kaartverkoop en het VVV-servicepunt zijn nu in één ruimte te vinden en ruim van opzet. ,,Bij binnenkomst in de Oranjerie gaat de aandacht direct naar de hoge ramen, het betoverende uitzicht is een extra cadeautje voor bezoekers en medewerkers”, aldus coördinator kaartverkoop en kasteelwinkel Jelica Honders. 

De kaartverkoop, winkel en VVV hebben inmiddels ieder bijgebouw gezien. In 1988 bevond de winkel zich al in de Oranjerie. In periode daarna verhuisde de winkel van de oude garage, naar het Poortgebouw, om zich uiteindelijk weer te vestigen in de Oranjerie. De Oranjerie stamt uit de 19e eeuw en werd gebruikt om tropische en subtropische planten te laten overwinteren. In het geval van Kasteel Amerongen werden oleanders en citrusboompjes ‘s winters naar binnen gehaald.

De eerste bezoekers zijn welkom vanaf donderdag 19 november. De Oranjerie is tijdens openingstijden vrij toegankelijk.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 1 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04