Educatief waterpunt in gebruik genomen - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Educatief waterpunt in gebruik genomen

2 okt, 13:03 Recreatie
Edith Hazelzet
Wethouder Waaldijk kreeg de sleutel van de waterpomp coronaproof overhandigd.
Wethouder Waaldijk kreeg de sleutel van de waterpomp coronaproof overhandigd.

LEERSUM Dorpswethouder Hans Waaldijk heeft samen met kinderen uit de buurt het educatieve waterpunt in het speeltuintje tussen de Nieuwe Steeg en de Hittekamp in gebruik genomen. Dit speeltuintje en het omringende groen is al vijf jaar in beheer van de buurt. Toch is Bob Hartog, een van trekkers van het eerste uur, kritisch op het voornemen van de gemeente om 78 van de 90 speeltuintjes in de Heuvelrugdorpen te schrappen.

Het was een feestelijke en volledig coronaveilige viering van Nationale Burendag afgelopen zaterdag. Elk jaar doet de buurt op deze dag samen iets ter verrijking van hun plantsoen met speelplaats. In 2018 werd de stam van een geknotte catalpa omgetoverd tot een sprookjesboom en in 2019 bouwde men samen een groot insectenhotel. Na drie droge zomers was het tijd voor een voorziening om het plants..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.