wandelpartner
wandelpartner nel werner

Moving minds dwarsdoorhethartpad pelgrimeren

Recreatie Deel je nieuws

dwarsdoorhethartpad is het nieuwste pelgrimspad aan de toegevoegde wandelpaden die er al zijn in Nederland. De route van het pad loopt vanuit Utrecht naar Rotterdam een pelgrimage naar het standbeeld van Erasmus de grootste schrijver theoloog en filosoof die ooit in Haastrecht bij Gouda een jaar heeft gewoond in een klooster en zijn studie voortzette in Parijs en diverse andere steden.

Lof der Zotheid is zijn belangsrijkste ouvre een beschouwing van de dwaasheden die mensen kunnen begaan in overheden, bestuur, maar ook in onderlinge relaties.

Het wandelboekje met beschrijving van de route en opdrachten is te bestellen bij de webshop van www.mijnbestseller.nl en voorts over enkele dagen bij alle webshops van alle boekhandels, bol.com

Pedagoog en jurist mr drs GM van Duin heeft het idee van dit perlgrimspad geeffectueerd uitgaande van het feit dat de moderne pelgrim de moderne mens behoefte heeft aan nadenkertjes tijdens het wandelen, voort kan een gesloten hart of een gebroken hart, weer geheeld worden of geopend tijdens een wandel pelgrimage als de beschreven opdrachten ook worden uitgevoerd.

Het dwarsdoorhethartpad is altijd alleen of met meerderen te lopen aan de hand van de routebeschrijvingen. Het is verdeeld in enkele etappes van 15 tot 20 kilometer en elke etappe is ook apart te lopen. Het geheel voert dward door het Groene hart van Naderland en dwars door jouw hart.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onrust door plan voor zonneveld in Overberg: ‘De mensen voelen zich niet gehoord’ 2 uur geleden
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep 15 uur geleden
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen gisteren
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 4 okt, 08:27