Duurzaam beheer bij Maarsbergse golfclub Anderstein - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Duurzaam beheer bij Maarsbergse golfclub Anderstein

19 mei, 11:10 Recreatie
Monique José Timmermans
Afbeelding

MAARSBERGEN Duurzaam onderhoud is voor golfbanen vanzelfsprekend. Zo ook voor Golfclub Anderstein. ,,We zijn onderdeel van een landgoed, we koesteren die unieke ligging door zorgvuldig om te gaan met de natuur op en naast de te spelen baan”, aldus Liesbeth Evers. Per 1 januari is het verbod op gewasbestrijding en bemesting ook van kracht voor sportvelden. ,,De afgelopen jaren hebben de sportclubs de tijd gekregen om te experimenteren, bijvoorbeeld met meer licht, lucht, rollen, bezanden en andere grassoorten.” 

Door Monique José Timmermans

Over uitzonderingen wordt onderhandeld, bijvoorbeeld voor dollar spot, dat de green kan verwoesten en waar geen biologisch midden tegen is. Die dure oppervlakte beschermen (een green kost € 20.000,-) is voor golfbanen van levensbelang. De Nederlandse Golf Federatie (NGF) is druk om alle banen GEO-gecertificeerd te krijgen. Dit is een Europese standaard voor duurzaam ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.