Regenboogzebra’s in Utrechtse Heuvelrug van de baan

23 november 2022 om 12:50 Politiek Alies Katerberg
Regenboogzebrapad in Veenendaal.
Regenboogzebrapad in Veenendaal.

HEUVELRUG De zeven Heuvelrugdorpen krijgen geen zebrapaden in regenboogkleuren, zoals de gemeenteraad had gevraagd, maar regenboogbankjes. Volgens wethouder Karin Oyevaar (D66) zijn regenboogpaden onoverzichtelijk, verkeersonveilig en in sommige gevallen veel sneller glad dan gewone zebrapaden. De Heuvelrugpolitiek heeft geen moeite met haar alternatief, zo bleek maandag tijdens een avond van de raad. 

De nieuwe regenboogbankjes vertellen het verhaal over diversiteit en inclusiviteit veel beter, vindt Oyevaar. Het gaat om ontmoeting, verbinding en acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. De wethouder zegt te hopen, dat de regenboogbankjes uitnodigen om in gesprek te gaan en op die manier bijdragen aan me..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.