Recreanten boos over belastingverhoging

18 november 2022 om 12:26 Politiek Pixabay
Afbeelding

HEUVELRUG Eigenaren van een vakantiehuisje of stacaravan in één van de Heuvelrugdorpen protesteren tegen de wat zij noemen exorbitante verhoging van de forensenbelasting. Die gaat volgend jaar met bijna 70 euro omhoog. De Heuvelrugpolitiek moet zich schamen, vindt recreantenvereniging Bonte Vlucht. De gemeente sluit zich hiermee aan bij ,,projectontwikkelaars die jaarlijks flinke groepen minder draagkrachtige recreanten verjagen”.

De recreantenclub van het vakantiepark tussen Doorn en Leersum maakten in 2017 en 2019 ook al bezwaar tegen eerdere belastingverhogingen. In een brief aan de gemeenteraad worden de pijlen deze keer gericht op de fractie BVHlokaal. Die partij zou het destijds voor de recreanten hebben opgenomen, maar is nu juist één van de initiatiefnem..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.