Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag

26 september 2022 om 14:19 Politiek Jeroen de Vallk
Afbeelding

HEUVELRUG Met een overschot van ruim twee miljoen euro valt er voor de Heuvelrugpolitiek weer iets te kiezen. Financieel wethouder Rob Jorg (VVD) stelt in zijn eerste begroting voor, om de afvalstoffenheffing voor inwoners te verlagen en de groenvoorziening in de openbare ruimte te verbeteren. Ook komt er extra geld voor verduurzaming. Vrijdag stuurde Jorg zijn voorstellen naar de gemeenteraad. Die gaat zich er de komende anderhalve maand over buigen.

Jarenlang vroeg Utrechtse Heuvelrug samen met andere gemeenten in Den Haag om extra financiële middelen. Met de lobby ,,knaken bij de taken” werd het kabinet onder druk gezet, om de portemonnee te trekken voor de verschillende decentralisaties in het sociale domein. Door de extra taken was de financiële nood hoog opgelopen. Nu het Rijk..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.