Heuvelrug wil warmte winnen uit rioolwater

6 mei 2022 om 12:47 Politiek Pixabay
Afbeelding

HEUVELRUG In navolging van enkele andere gemeenten gaat Utrechtse Heuvelrug bekijken of en waar het rioolstelsel gebruikt kan worden als warmtebron. Ingenieursbureau Syntraal krijgt 5 duizend euro voor een digitaal onderzoek in de Heuvelrugse rioolbestanden. Dat moet duidelijk maken op welke plekken restwarmte uit de riolering benut kan worden voor verwarming en koeling van gebouwen.

Door de stijgende gasprijzen worden alternatieve energiebronnen relevanter dan ooit, vindt wethouder Rob Jorg (VVD). Bovendien is de overgang naar andere warmtebronnen belangrijk om de plaatselijke en landelijke klimaatdoelen te halen. Als huizen, scholen of andere gebouwen door middel van de zogenoemde riothermie verwarmd kunnen worde..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.