Afbeelding
Pixabay

Gemeente Utrechtse Heuvelrug stelt subsidie beschikbaar

Politiek

HEUVELRUG Nu de samenleving na corona weer opengaat, zijn de nadelige effecten van de COVID-19 pandemie bij verschillende groepen in de samenleving merkbaar. Om deze effecten te verminderen en te verzachten stelt de gemeente Utrechtse Heuvelrug geld beschikbaar. Dit geld ontvangt de gemeente vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (200.000 euro) en de coronagelden (800.000 euro). Om deze middelen goed in te zetten, is de subsidieregeling Samen Verder opgesteld.

Met de regeling Samen Verder zet de gemeente extra in op het verzachten van de nadelige effecten van de COVID-pandemie. Denk hierbij aan de toename van eenzaamheid onder jongeren en ouderen, de vermindering van een gezonde leefstijl en de verergering van GGZ-problematiek. Ook geeft de regeling ruimte de sociaal emotionele ontwikkeling en het positief welbevinden van kinderen in het onderwijs te bevorderen. Ook wil de gemeente met de regeling de mogelijkheid bieden om kansengelijkheid voor kinderen te vergroten.

Maatschappelijke organisaties en andere lokale partners kunnen een éénmalige subsidie krijgen. Hiervoor moeten ze een plan indienen met activiteiten die de nadelige effecten van de coronacrisis verzachten of verminderen. Hierbij vindt de gemeente samenwerking met andere partijen en het bedenken van activiteiten samen met de doelgroep belangrijk. 

Wethouder Hans Waaldijk: ,,Eenzaamheid blijft een probleem ook nu de corona maatregelen versoepeld zijn. Ouderen en jongeren kunnen hier last van hebben maar het komt in alle lagen van de bevolking voor. Door samen te werken met professionals en vrijwilligers kunnen we als samenleving deze financiële middelen goed inzetten om de coronagevolgen op te vangen.”

Wethouder Chantal Broekhuis: ,,Kinderen en jongeren hebben een lange tijd minder contact gehad met leeftijdsgenoten. We willen investeren in een gemeente, waarbij iedereen – van jong tot oud – zich ondersteund voelt en kansen krijgt. Samen met onze partners dragen we zo bij aan het verhogen van het welzijn en welbevinden van al onze kinderen en jongeren.”

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 12 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31