Winkeliers willen huis-aan-huisfolders behouden - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Winkeliers willen huis-aan-huisfolders behouden

14 jan, 12:05 Politiek
Pixabay
Afbeelding

HEUVELRUG De gemeenteraad onderschat het omzet- en winstverhogende effect van reclamedrukwerk. Dat schrijven de gezamenlijke ondernemersverenigingen in een brandbrief aan de Heuvelrugpolitiek. Nieuwe, beperkende regels voor de verspreiding van reclamedrukwerk brengen het voortbestaan van lokale winkels in gevaar, zeggen ze.

In 2019 nam de gemeenteraad een motie aan om de verspreiding van ongeadresseerd reclamedrukwerk tegen te gaan. De partijen willen dat inwoners niet langer ongevraagd stapels met reclamefolders door de brievenbus krijgen, tenzij ze met een speciale sticker aangeven daar prijs op te stellen. Door juridische voetangels koos het college er echter voor, om eerst maar eens de kat uit de boom te kijken. 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.