Subsidie voor onderzoek naar supermarktplein - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Subsidie voor onderzoek naar supermarktplein

13 jan, 16:30 Politiek
Pixabay
Afbeelding

DOORN Met een subsidie van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, gaat de gemeente de ontwikkeling van een supermarktplein met honderd woningen in het centrum van Doorn aanjagen. De eerste stap daarbij is om de verschillende grondeigenaren in het gebied rond de huidige Albert Heijn-vestiging bij elkaar te brengen. Daarvoor heeft het fonds 30 duizend euro beschikbaar gesteld.

De ideeën voor verstedelijking in het gebied tussen de Thorheimpassage en de Dorpsstraat werden vorig najaar gelanceerd door provinciaal adviseur Paul Roncken en het Amsterdamse architectenbureau Studioninedots. Door de bouw van een ondergrondse parkeergarage en een iets opgeschoven nieuwe supermarkt, zou plek vrijkomen voor gestapelde appartementen.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.