Meer vuurwerkincidenten op Utrechtse Heuvelrug: ‘Bombarderen begint al medio oktober’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Meer vuurwerkincidenten op Utrechtse Heuvelrug: ‘Bombarderen begint al medio oktober’

13 jan, 07:00 Politiek
Ted Walker
Afbeelding

HEUVELRUG Het meldpunt vuurwerkoverlast van de Partij voor de Dieren kreeg rond de afgelopen jaarwisseling ruim twee keer zoveel meldingen als een jaar eerder. Dat blijkt uit een rapportage die de partij vanavond bij de Heuvelrugpolitiek op tafel legt. Zware vuurwerk bombardementen hebben van de traditionele jaarafsluiting een serieus veiligheidsvraagstuk gemaakt, aldus de plaatselijke PvdD.

Bovendien beperkt de overlast door vuurwerk zich niet tot oud en nieuw. Volgens de partij, die na de komende raadsverkiezingen haar opwachting in de gemeenteraad wil maken, begint het vuurwerkseizoen al medio oktober. PvdD-kandidaat Paul Blom roept de gemeenteraad op, om niet langer te wachten en al het vuurwerk in de ban te doen. 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.