Proef met fietsstraat gaat Heuvelrug voorbij

23 jun, 13:44 Politiek
Archief | Pixabay
Foto ter illustratie
Foto ter illustratie

HEUVELRUG De proef met een fietsstraat op de provinciale weg N225 gaat niet in Doorn of Leersum plaatsvinden. Volgens verkeerswethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) is gebleken dat zo’n pilot in beide Heuvelrugdorpen technisch niet uitvoerbaar is. De proef moest later dit jaar worden uitgevoerd en zou een paar weken duren. 

In een fietsstraat krijgen wielrijders meer ruimte en zijn automobilisten te gast. De politieke meningen over de proef liepen nogal uiteen. Statenlid Erwin Kamp (D66) was positief, maar VVD-raadslid Ron van der Laan noemde het idee het idee ‘compleet van de pot gerukt’. De derde kandidaat voor een tijdelijke fietsstraat was Elst. De provincie is nog aan het bekijken of het daar verkee..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.