Gemeenteraad wil tiny houses mogelijk maken

1 feb, 13:48 Politiek
Hans Blomvliet
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

HEUVELRUG De Heuvelrugpolitiek wil werk maken van tiny houses. Een raadsbreed initiatiefvoorstel moet proefprojecten met kleine, duurzame huisjes mogelijk maken. Onder aanvoering van Francine van der Velde (BVHlokaal) komen de partijen daarmee tegemoet aan de behoefte. Maar voordat de eerste tiny houses in de Heuvelrugdorpen gebouwd kunnen worden, moeten er nog een paar bureaucratische hindernissen uit de weg worden geruimd.

Steeds meer idealisten willen hun wooncarrière over een andere boeg gooien en zich vestigen in een duurzaam, vrijstaand huisje. Ze kiezen ervoor om te ‘ontspullen’ en een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk neer te zetten. Bovendien komt het opwekken van eigen energie binnen bereik, want een goed geïsoleerd huisje van twintig tot vijftig vierkante meter verbruikt niet al te veel..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.