‘College moet verantwoording afleggen over het dorpshuis’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

‘College moet verantwoording afleggen over het dorpshuis’

21 jan, 12:55 Politiek
Paul Nolens/BDU
Afbeelding

MAARN De gemeente moet verantwoording aan de inwoners afleggen, over de gang van zaken rond dorpshuis De Twee Marken. Dat vindt de raadsfractie van BVHlokaal, die de onderste steen naar boven wil halen. De oprichting van het dorpshuis werd destijds mogelijk dankzij donaties van Maarnaars, aldus de partij. ,,Gezien die kapitaalsinjectie van inwoners hebben inwoners recht op een  tegenprestatie.”

In schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders wil BVHlokaal het naadje van de kous weten. Zo wordt aan het Heuvelrugcollege gevraagd om een aantal stukken op tafel te leggen, zoals de financiële onderbouwing van de totstandkoming van De Twee Marken. Daaruit moet ook blijken hoeveel de inwoners precies hebben bijgedragen aan de realisatie van het dorpshuis.

ZORGPLICHT BVHlokaal verwijt eerd..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.