Afbeelding
Pixabay

Gemeente Utrechtse Heuvelrug verlengt overeenkomst met JOGG

Politiek

HEUVELRUG De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft de overeenkomst met JOGG verlengd tot en met juli 2023. JOGG is een landelijke beweging van gemeenten, publieke en private partijen die gezamenlijk werken aan een gezonde omgeving voor ieder kind. Het doel is om de jeugd te stimuleren tot beweging en het maken van gezonde keuzes, waarmee latere gezondheidsproblemen worden voorkomen. 

Wethouder Chantal Broekhuis benadrukt het belang van een gezonde omgeving voor jongeren: ,,Gezond leren eten en bewegen is voor kinderen belangrijk. Kinderen leren daardoor beter en zijn fysiek gezonder, ook op latere leeftijd. Door corona zijn kinderen gemiddeld bijna 40 procent minder gaan bewegen. De samenwerking met JOGG is meer dan ooit nodig voor een gezonde leefstijl van jongeren.”

GEZAMENLIJKHEID De afgelopen jaren zijn er binnen de gemeente diverse initiatieven ontstaan, zoals de Daily Mile, Team:Fit en de Gezonde School. Om de JOGG-aanpak verder vorm te geven heeft gemeente Utrechtse Heuvelrug een JOGG-regisseur, Ruben Buist. Hij onderschrijft de gezamenlijkheid van de landelijke beweging. ,,Het mooie aan de JOGG-aanpak is dat je het niet alleen hoeft te doen. We werken met verschillende partijen samen om een gezonde omgeving voor onze jeugd te creëren. Zo zetten we bijvoorbeeld in op gezonde scholen en gezonde sportaccommodaties”. 

Juist nu jongeren meer en meer achter schermen zitten, is het van belang om in beweging te blijven. ,,Er zijn verschillende projecten op het gebied van bewegen die wij samen met organisaties uit het werkveld opzetten. Denk bijvoorbeeld aan Beweegkriebels voor de kinderopvang of het Schoolrunning project op de mavo in Doorn”, zegt Buist.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 1 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 19 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30