Afbeelding
BDUmedia

Gemeente wil sportaccommodaties zo goed mogelijk benutten

Politiek

HEUVELRUG In 2019 heeft de gemeente samen met het sport- en beweegveld het ‘Sportakkoord - Utrechtse Heuvelrug 2020-2021’ opgesteld. Eén van de speerpunten in het sportakkoord is het duurzaam en toekomstbestendig maken van de sport. In 2020 is door Synarchis Adviesgroep onderzoek gedaan naar de vraag- aanbodverhouding van sportaccommodaties, in afstemming met het sport- en beweegveld. Het rapport is nu afgerond. 

Naast inzicht in het vraag en aanbod, staan er in het rapport een toekomstperspectief met optimalisatiemogelijkheden, aandachtspunten en constateringen voor de sportaccommodaties in de gemeente. 

INVULLING ,,Het rapport sluit aan bij het speerpunt duurzame en toekomstbestendige sport van het sportakkoord”, aldus wethouder Chantal Broekhuis. ,,We gebruiken de resultaten om, in afstemming met de sportverenigingen, hier invulling aan te geven. Ons uitgangspunt is om geen overcapaciteit in stand te houden, zodat de vraag en aanbod naar sportaccommodaties goed op elkaar aansluiten.”

In 2021 gaan het sport- en beweegveld en de gemeente met elkaar in gesprek over de optimalisatiemogelijkheden, die in het capaciteitsonderzoek naar voren zijn gekomen. Eind 2021 moeten er concrete voorstellen liggen om de sportaccommodaties zo goed mogelijk te benutten.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 1 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 18 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30