Corporatie niet enthousiast over sloopplan Valentijn - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Corporatie niet enthousiast over sloopplan Valentijn

3 sep, 12:30 Politiek
'Behoud Valentijn
'Een eensgezinde afvaardiging van bewoners op anderhalve meter protesteert
'Een eensgezinde afvaardiging van bewoners op anderhalve meter protesteert

DRIEBERGEN Het is nog lang niet zeker dat aan de Valentijn veertig sociale huurwoningen voor senioren worden gesloopt en vervangen door een groot appartementencomplex. Uit een oproep aan de gemeente van de gezamenlijke Heuvelrugse woningcorporaties blijkt, dat zij de voorkeur geven aan nieuwbouw op lege terreinen of op gemeentegrond.

De locatie Valentijn werd eerder dit jaar opgevoerd in een gemeentelijke lijst met kansrijke woningbouwlocaties. Maar directeur-bestuurder Jos Sleyfer van Heuvelrug Wonen vindt dat locaties zoals die aan de Valentijn helemaal niet zo kansrijk zijn. Volgens hem kan voor een snel en betaalbaar resultaat beter worden gekeken naar lege terreinen, lege gebouwen of grond in eigendom van de gemeente.

Geme..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.