In gesprek bij Plattenberg in Maarn
In gesprek bij Plattenberg in Maarn Gijsbert Doornenbal

Fietstocht langs woningbouwlocaties

Politiek Deel je nieuws

Zaterdag 29 augustus heeft Gijsbert Doornenbal (SGP) een fietsronde gemaakt langs 30 potentiële woningbouwlocaties. De rit van 60 kilometer startte bij Valentijn in Driebergen. Marina Roelofsen (CDA) fietste in de ochtend in Driebergen ook mee.

Aangekomen bij woonoord Kraaybeek gaf een gastvrije buurtbewoner ons een rondleiding langs de biologisch-dynamische moestuin, langs de bijen, de theetuin en de bloementuin. Hier in deze historische parel, middenin Driebergen, voel je je als mens nietig worden. Dit maakt je bewust dat we uiterst zorgvuldig moeten zijn met het eventueel mogelijk maken van woningen op of nabij deze locatie.

In Doorn spraken we Frans Vlot, die tijdelijk in Maarn woont en op zoek is naar een nieuwe levensloopbestendige woning. Hij blijft graag in Doorn of Maarn wonen maar hij vreest wel dat de procedures te lang duren om te wachtten tot een van deze locaties beschikbaar komen.

Betrokken inwoners van Maarn gaven vervolgens een rondleiding over het Meubin terrein en lieten de percelen aan de Plattenberg zien. Zij deelden hun zorgen over het aantal woningen, de zorgvuldige inpassing in het bos en de geluidsbelasting zo dicht langs de snelweg.

Gert-Jan van den Brink sloot aan in Overberg. Hier spraken we met een inwoner die aangaf dat projecten rondom de potentiële woningbouwlocaties ( de “sterlocties”) veel te lang duren.

In Leersum bezochten we onder andere de Boerenbuurt. Omwonenden hebben al eerder hun zorgen over woningbouw op deze locatie met ons gedeeld, maar hier spraken we ook inwoners die heel benieuwd zijn waar er gebouwd gaat worden. Zij gaven aan het belangrijk te vinden dat ook de volgende generatie in Leersum kan wonen.

Deze en andere nuttige gesprekken die dag geven weer veel om over na te denken en voldoende input voor de avond van de raad op donderdag 3 september, waar de inbreidingslocaties verder besproken worden.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30