Henschotermeer
Henschotermeer willem de Lange

Burgerpetitie tegen verdere exploitatie Henschotermeer

Politiek Deel je nieuws

https://henschotermeer.petities.nl/

ìn afspraken tussen provincie, omliggende gemeentes en eigenaar 'Landgoed Den Treek" is enige jaren geleden vastgelegd dat het karakter van het Henschotermeer onder een nieuwe pachter niet zou mogen worden aan getast en de unieke waardes gehandhaafd moesten blijven. De nieuwe expoitant is echter hard bezig op die afspraken aan zijn laars te lappen: Unieke recreatie-natuur of niet: Er moet geld in het laatje! Individueel commercieel belang lijkt op te wegen tegen de beleving van honderdduizenden badende bezoekers per jaar, mensen die van de natuurlijke omgeving rond het meer genieten, of regelmatig even hun ommetje rond het meer konden maken. 

De nieuwe expoitant is van mening dat deze goddelijke natuurlijke plek nodig moet worden 'opgeleukt'. De nieuwe plannen voorzien in een evenementenhal, recreatie-blokhutten, een trimbaan, kinderboerderij en vaste camperplaatsen. Om dit alles af te schermen voor mensen die niet hun portemonee voor een ommetje willen trekken is de toegang al begin 2018  rondom beveiligd met een dubbele rij prikkeldraad en een tweetal onneembare toegangspoorten.Daar waar bomen voor de nieuwe plannen in de weg staan zijn die al voor een groot deel onder het mom 'bosbeheer' neergehaald.

Het is opmerkelijk dat een deel van de politiek van mening is dat eea. is goed te praten is omdat de ondernemer de zaak toch rendabel moet kunnen maken. Betekent dit dat alle natuur die in onze omgeving niet commercieel "rendabel "blijkt het zelfde risico loopt?

teken de petitie als u de ontwikkelingen rond 'ons' Henschotermeer ook niet bevalt!

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Rood licht voor verhuizing Landelijke Eenheid 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwbouw Buntplein Maarn opgeleverd 18 uur geleden
Afbeelding
Zonnevelden Overberg nog steeds omstreden 29 nov, 16:37
PREMIUM
Afbeelding
College botst met provincie over windturbines 29 nov, 11:58
Afbeelding
CBS Coolsma heeft dankzij groep 7 nu een Voedselbosje op het plein 28 nov, 13:58
PREMIUM
Afbeelding
Praat mee over toekomst het Bosbad 28 nov, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
‘Volgend jaar ga ik voor de eerste plek op het WK’ 27 nov, 07:32