Henschotermeer
Henschotermeer willem de Lange

Burgerpetitie tegen verdere exploitatie Henschotermeer

Politiek Deel je nieuws

https://henschotermeer.petities.nl/

ìn afspraken tussen provincie, omliggende gemeentes en eigenaar 'Landgoed Den Treek" is enige jaren geleden vastgelegd dat het karakter van het Henschotermeer onder een nieuwe pachter niet zou mogen worden aan getast en de unieke waardes gehandhaafd moesten blijven. De nieuwe expoitant is echter hard bezig op die afspraken aan zijn laars te lappen: Unieke recreatie-natuur of niet: Er moet geld in het laatje! Individueel commercieel belang lijkt op te wegen tegen de beleving van honderdduizenden badende bezoekers per jaar, mensen die van de natuurlijke omgeving rond het meer genieten, of regelmatig even hun ommetje rond het meer konden maken. 

De nieuwe expoitant is van mening dat deze goddelijke natuurlijke plek nodig moet worden 'opgeleukt'. De nieuwe plannen voorzien in een evenementenhal, recreatie-blokhutten, een trimbaan, kinderboerderij en vaste camperplaatsen. Om dit alles af te schermen voor mensen die niet hun portemonee voor een ommetje willen trekken is de toegang al begin 2018  rondom beveiligd met een dubbele rij prikkeldraad en een tweetal onneembare toegangspoorten.Daar waar bomen voor de nieuwe plannen in de weg staan zijn die al voor een groot deel onder het mom 'bosbeheer' neergehaald.

Het is opmerkelijk dat een deel van de politiek van mening is dat eea. is goed te praten is omdat de ondernemer de zaak toch rendabel moet kunnen maken. Betekent dit dat alle natuur die in onze omgeving niet commercieel "rendabel "blijkt het zelfde risico loopt?

teken de petitie als u de ontwikkelingen rond 'ons' Henschotermeer ook niet bevalt!

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onrust door plan voor zonneveld in Overberg: ‘De mensen voelen zich niet gehoord’ 3 uur geleden
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep 16 uur geleden
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen 5 okt, 07:58
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 4 okt, 08:27