De voorstelling is 16 december in De Binder.
De voorstelling is 16 december in De Binder. Bron: Stoere Stap

Theater in De Binder over kiezen opleiding

26 november 2022 om 12:02 Podiumkunsten

In de dagelijkse praktijk ziet Dyonne het vaak gebeuren: keuzestress! ,,Uit cijfers blijkt dat één op de drie studenten het eerste jaar al uitvalt omdat ze niet de goede keuze voor een vervolgopleiding hebben gemaakt. Dat is natuurlijk hartstikke zonde van je tijd! Het is best begrijpelijk. Er valt ook zo veel te kiezen en de angst om de verkeerde keuze te maken speelt dan een grote rol. En vanuit die angst wordt kiezen juist alleen maar moeilijker. Zeker als er ook verwachtingen zijn van ‘thuis’ of van je vrienden. En als je dan hebt gekozen komt de angst of je niet de verkeerde keuze hebt gemaakt. Omgaan met die angst, daar help ik graag bij!”

LEERSUM Op vrijdag 16 december is in Sport- en Cultuurcentrum De Binder een theaterprogramma van Dyonne Depondt, speciaal voor jongeren die het lastig vinden een keuze te maken voor een (vervolg-)opleiding. Ook als je al een keuze hebt gemaakt, maar daar over twijfelt, geeft Dyonne je deze avond de tools om daar mee om te gaan.

HELEMAAL NIKS Dyonne gebruikt haar eigen situatie als voorbeeld: ,,Ook ik maakte niet de goede keuze. Wiskundeleraar leek me wel wat. Ik vond wiskunde leuk en het leek me ook wel wat om voor de klas te staan. Dat werd helemaal niks. Gelukkig wist ik toen wel dat ‘voor de klas’ wat voor me was en ben ik de PABO gaan doen. Een goede keuze, al bleek dat achteraf dan weer geen garantie dat ik de rest van m’n leven voor de klas zou staan.”

WIE BEN IK? Tijdens een theatervoorstelling rijkt Dyonne tools aan om met jezelf, je motivaties en je passies aan de slag te gaan: ,,Je kunt geen google-opdracht geven ‘Wie ben ik?’. Het antwoord ligt in jezelf. Wat vind ik leuk en wat maakt me blij? Wanneer ben ik succesvol, wat maakt me trots? Of waar word ik boos van en waar krijg ik juist energie van? Als je dat allemaal weet, wordt kiezen veel makkelijker. Alle remmen los!”

Meer info en tickets: www.stoerestap.nl/alle-remmen-los 

door Wilco Willemse

advertentie
advertentie