Niki Jacobs geeft aankomende zondag twee tuinconcerten.
Niki Jacobs geeft aankomende zondag twee tuinconcerten. Kasteel Amerongen

Niki Jacobs zingt in het Jiddisch tijdens concerten bij Kasteel Amerongen

24 juni 2021 om 16:30 Podiumkunsten

AMERONGEN Niki Jacobs geeft aanstaande zondag 27 juni twee tuinconcerten in het zomerpaviljoen van Kasteel Amerongen. ,, Zij wordt internationaal gezien als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied.’’ De concerten beginnen om 14.00 en om 16.00.

Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch voor een groot publiek over de hele wereld. Haar missie begon meer dan twintig jaar geleden vanuit de wens om het Jiddisch dat vroeger in onze straten klonk weer te laten klinken in de Nederlandse theaters en ver daarbuiten. ,,Samen met haar fenomenale ensemble slaat zij met deze voorstelling een brug tussen het Europa van toen en de muziekliefhebber van nu’’, aldus Kasteel Amerongen.

,,The Ballad of Mauthausen is een hartverwarmende voorstelling waarin de beroemde Mauthausen liederencyclus van componist Mikis Theodorakis centraal staat. ‘’ Gekozen is om de liederencyclus van Mikis Theodorakis en Iakovos Kambanellis in te bedden in een breder verhaal: tussen de grote Joodse migratiegolf aan het einde van de negentiende eeuw en de revival van de Joodse levenswijze en cultuur in de Verenigde Staten. ,,Door die opbouw is het groter dan enkel een ode aan onze vrijheid en eindigt de voorstelling uitbundig en vrolijk.’’

CORONA Bij de concerten gelden coronamaatregelen. De inlooptijd voor het eerste concert start om 13.30. Voor het tweede concert zal de inlooptijd om 15.30 starten. Kasteel Amerongen verzoekt gasten om tien minuten voor aanvang uiterlijk binnen te komen. ,,Leden van één huishouden zitten naast elkaar en kopen meerdere kaarten tegelijk. Behoort uw gezelschap niet tot één huishouden koop dan apart kaarten. Blijf op anderhalve meter afstand van elkaar. Er is geen pauze. Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar het Koetshuis.’’

Tickets zijn te koop via de website van het Kasteel.  Volwassenen betalen 17,50 euro voor een kaartjes, vrienden betalen 15 euro en kinderen tot achttien jaar zijn gratis. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie