Danstalent Sven de Wilde kan trainen in De Cultuurhoek: ‘Thuis was niet optimaal’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Danstalent Sven de Wilde kan trainen in De Cultuurhoek: ‘Thuis was niet optimaal’

23 feb, 06:29 Podiumkunsten
Victor Schutijser
Driebergse balletdanser Sven de Wilde oefent een sprong in de theaterzaal van De Cultuurhoek.
Driebergse balletdanser Sven de Wilde oefent een sprong in de theaterzaal van De Cultuurhoek.

DRIEBERGEN De 18-jarige Sven de Wilde uit Driebergen zit op de Nationale Balletacademie in Amsterdam. Net als veel ander onderwijs moest dat de afgelopen weken online, vanuit huis. ,,Met in de woonkamer de bank opzij, hond naar de gang en moeder naar boven kom ik een eind, maar het is niet optimaal”, aldus De Wilde. Zijn moeder plaatste een oproep in een Facebookgroep en zo kon De Wilde voor zijn trainingen terecht in de theaterzaal van De Cultuurhoek.

Dansen is iets wat De Wilde al doet sinds hij een jaar of vier was. ,,Toen woonde ik nog in Nieuw-Zeeland, daar ben ik begonnen met tapdansen. Toen ik ongeveer negen was, werden er jongens gezocht voor een balletproductie daar. Daar heb ik op gereageerd en zo ben ik begonnen met ballet”, aldus De Wilde.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.