Afbeelding
Foto: iStock

Keuzehulp bij de het uitzoeken van een industriële keuken

22 december 2023 om 07:33 Partnercontent

Industriële keukens, geïnspireerd door oude fabrieksgebouwen en lofts, stralen een unieke charme uit met hun rauwe, robuuste materialen en functionele ontwerp. Deze stijl is kenmerkend voor zijn gebruik van industriële materialen zoals roestvrijstaal (rvs), metaal, ruw hout, staal, beton, of natuursteen, vaak gecombineerd met fabriekskleuren zoals grijs, bruin, zwart en donkergroen. Typische kenmerken omvatten ook opvallende industriële accessoires, zoals zwarte keukenapparatuur en ruimtelijke ontwerpen met hoge plafonds.

Variatie binnen industriële keukens

De variatie binnen de industriële keuken is groot. Van rvs keukenblokken in zwarte omlijsting tot keukens met matzwarte fronten, roestvrijstalen aanrechtbladen, stoere industriële lampen, en betonnen keukentafels, er zijn talloze mogelijkheden om deze stijl aan te passen aan persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Luxe industriële keukens brengen de fabriekssfeer tot leven met een verfijnde afwerking. Materialen zoals hout, beton, en ijzer worden gecombineerd met achterwanden van steenpatroon, zwart stalen handgrepen met zichtbare lasnaden, en bovenkasten met rookglas of smokeglas, wat resulteert in een comfortabele en toch stoere uitstraling.

Moderne apparatuur kan prachtig worden geïntegreerd in de industriële stijl, waardoor deze keukens een nieuwe huiselijkheid krijgen. Denk bijvoorbeeld aan koffiecorners met een unieke achterwand, moderne stoomovens, en kokend waterkranen in diverse kleuren die de industriële look compleet maken.

Diverse opstellingen mogelijk

De keuze voor een specifieke opstelling in industriële stijl kan variëren van traditionele hoekkeukens tot keukens met een eiland. Zichtbare leidingen, buizen, en grove bakstenen muren zijn vaak kenmerkend voor deze stijl en dragen bij aan de rauwe en robuuste sfeer. Een industriële keuken met eiland is vooral populair in moderne open leefruimtes, waarbij een combinatie van strak design en rauwe elementen, zoals roodbakstenen wanden of betonstuc, voor een unieke uitstraling zorgt.

In een industriële keuken passen verschillende apparaten die zowel functioneel als stijlvol zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Grote roestvrijstalen afzuigkappen: Deze passen perfect bij het stoere en ruwe karakter van de industriële stijl.
  • Retrokoelkasten: Ze bieden een vintage touch die goed samengaat met de industriële uitstraling.
  • Stoere fabriekslampen: Ideaal boven de keukentafel voor een authentieke fabriekssfeer.
  • Trendy, grote, industriële kranen: Deze zijn zowel functioneel als een stijlvolle aanvulling op de keuken.
  • Moderne stoomovens: Deze bieden een strakke, moderne look die mooi aansluit bij de industriële sfeer.
  • Kokend waterkranen: Beschikbaar in diverse kleuren om de stijl van uw industriële keuken compleet te maken, zoals zwarte, gouden, bronzen, of koperen kranen.

Deze apparaten versterken de industriële sfeer in de keuken, terwijl ze ook bijdragen aan het gebruiksgemak en comfort.

Deze voorbeelden tonen aan dat industriële keukens een breed scala aan ontwerpen en aanpassingen bieden, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende smaken en interieurstijlen. Van het creëren van een stoere, ruwe look tot het combineren van industriële elementen met moderne luxe, de mogelijkheden zijn eindeloos. Met industriële keukens kunt u een unieke en functionele ruimte creëren die zowel stijlvol als praktisch is.

Voor een op maat gemaakte industriële keuken, die voldoet aan uw persoonlijke voorkeuren en behoeften, kunt u terecht bij DB Keukens. Zij bieden een breed scala aan industriële keukenontwerpen, variërend van luxe afwerkingen tot moderne apparatuur, en bieden de mogelijkheid om de perfecte keuken samen te stellen die past bij uw unieke stijl en leefruimte. Met hun expertise in het creëren van op maat gemaakte industriële keukens, kunt u erop vertrouwen dat u een keuken krijgt die zowel stijlvol als functioneel is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie