Afbeelding
Foto: Pexels

Handelen in Crypto? Volg het crypto nieuws

7 december 2023 om 17:59 Partnercontent

Handelen of investeren in cryptocurrency kan heel aantrekkelijk zijn; overal om ons heen komen succesverhalen op ons af en grote winsten zijn geen uitzondering. Maar is dit nu een kwestie van geluk? Niet helemaal. Bij de aankoop van cryptocurrency is er altijd een onzeker factor aanwezig, maar het risico is in te dammen door je goed te focussen op het crypto nieuws. Alleen, wat is crypto nieuws? Is het verstandig om financieel analisten te volgen op social media kanalen bijvoorbeeld?

Volgen van crypto nieuws geeft meer visie op hoe te handelen
Begrijpen wat er speelt en duiding van het cryptonieuws geeft veel meer houvast dan zelf koersen te bestuderen. Want waar kijk je naar? Goed, stijgende en dalende koersen kunnen we snel terugvinden in grafieken, maar een duiding ontbreekt: waarom gebeurde er wat er gebeurde en viel dit te verwachten? Crypto nieuws vandaag is heel belangrijk. Voordat we namelijk handelen, verkopen en aankopen doen, moeten we weten welke munten überhaupt de moeite waard zijn en welke niet.

Welk nut dient een specifieke munt?
Cryptovaluta wordt steevast gecreëerd met de reden dat de specifieke valuta een digitale oplossing of verbetering biedt op een vraagstuk of situatie. Zo bieden sommige munten het voordeel dat zij transacties bespoedigen binnen bepaalde gebieden, dat er in app mee betaald kan worden bij sommige online games, of wat dan ook. Voordat je gaat handelen is het nuttig om te weten op welke situatie de munt antwoord biedt; is het zinnig, redelijk of onzinnig? Daar waar je de logica kunt volgen van een munt en inziet dat een dergelijke munt best weleens heel erg nuttig zou kunnen zijn en groeipotentie heeft, maakt de koop alweer logischer. Toch zijn onderbouwingen en duidingen van experts heel belangrijk. Je treft het beste nieuws online, door je te abonneren op crypto nieuws, afkomstig van belangrijke bronnen. Let op bij social media kanalen, men kan een dubbele agenda hebben en financieel advies mag niet zomaar gegeven worden.

Dagelijks komen er nieuwe crypto’s bij. Lang niet iedere crypto bereikt uiteraard de exchange platforms, zoals in Nederland het bekende Bitvavo. Dat wil overigens niet zeggen dat coins die wél grote crypto exchanges hebben bereikt dus wel in orde zijn.

Willen weten wat er plaatsvindt binnen de crypto markt is belangrijk
Vorig jaar crashte bijvoorbeeld het crypto handelsplatform FTX, de uitgever van cryptocoin FTT. De eigenaar, Sam Bankman, is van fraude beschuldigd doordat hij miljarden wegsluisde van het handelsplatform. Crypto nieuwslezers konden deze val al enigszins, ergens, zien aankomen. Zo crashte de koers van de FTT coin in zo’n week tijd. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn en vooral te blijven bij het handelen in cryptocoins, want eenmaal gekocht wil je het niet op z’n beloop laten, om later overvallen te worden door het nieuws wat zelfs het journaal bereikt: dan is het te laat.

Stijgt de Bitcoin bijvoorbeeld ineens relatief hard, dan wil je dat ook weten. Wat is de reden dat hij zo stijgt en wat zijn de prognoses omtrent deze beroemde cryptomunt? Volg het crypto nieuws en kom dus meer te weten. 

advertentie
advertentie