Afbeelding
Foto: Getty Images

De beste VR-spellen van 2023

14 september 2023 om 22:50 Partnercontent

VR-games zijn een unieke ervaring. Ze zijn meeslepend en boeiend en het is moeilijk uit te leggen aan iemand die nog niet eerder een virtual reality-headset heeft geprobeerd, hoe fantastisch ze kunnen zijn. We hebben in het verleden bijvoorbeeld veel horrorspellen gespeeld. Maar we hebben nog nooit dezelfde angst ervaren als toen we Until Dawn: Rush of Blood op de PSVR speelden. Dit merk je ook zeker als je de VR experience Eindhoven bezoekt; VR-spellen voelen veel echter. Wil je ze thuis spelen? We raden je dan aan om naast je VR-systeem ook de volgende games te kopen. 

Elite: Dangerous 
Als je er ooit van hebt gedroomd om in een ruimteschip te springen en de melkweg te verkennen, dan is Elite: Dangerous het perfecte spel voor jou. Je staat aan het roer van een ruimteschip en laat je ons hele sterrenstelsel verkennen. Dat bedoelen we letterlijk. Elite: Dangerous bevat een 1:1 replica van de Melkweg die je naar hartenlust kunt verkennen. En het is niet alleen een lege vlakte. Je kunt asteroïden delven, tegen andere schepen vechten en zelfs premies verzamelen.

Half-Life: Alyx
Half-Life: Alyx komt waarschijnlijk het dichtst in de buurt van Half-Life 3. Het is geen voortzetting van Gordons verhaal, maar eerder een spin-off van een VR-game. Jij bestuurt Alyx Vance, een van de weinige overlevenden die de Combine probeert te verslaan na de gebeurtenissen in Black Mesa. De game gooit je tussen het verhaal van Half-Life 1 en Half-Life 2, dus het is een geweldige manier om je verder in deze wereld te verdiepen.

No Man’s Sky
No Man’s Sky had een van de meest verrassende verlossingsbogen in de geschiedenis van videogames. Hun gruwelijke lancering leidde tot tientallen substantiële updates, die No Man’s Sky veranderden in het meesterwerk op het gebied van ruimteverkenning dat het nu is. Je kunt een uitgestrekt sterrenstelsel verkennen, nieuwe items maken, je basis bouwen, met vrienden spelen (zelfs platformonafhankelijk) en nog veel meer. Als je de ruimte wilt verkennen, is No Man’s Sky een van de beste games om dat te doen.

Beat Sabre
Als je je de dagen van Guitar Hero II met plezier herinnert, moet je Beat Sabre proberen. Je hebt dit spel waarschijnlijk al gezien in compilaties van mensen die gekke combo’s maken, en met een goede reden. Het is een van de allerbeste VR-games die er zijn. Beat Sabre is ook een van de beste ritmespellen. Het is bevredigend, soms behoorlijk uitdagend, en het heeft een geweldige trackselectie. Dit spel wordt niet voor niets regelmatig aangeboden bij VR op locatie

Horizon: Call of the Mountain
Horizon: Call of the Mountain is een van de nieuwste VR-titels en exclusief voor PlayStation. Het is dus alleen beschikbaar om te spelen op de PlayStation VR 2, waar niet iedereen toegang toe heeft. Maar het is een onvergetelijke ervaring. Je speelt niet als Aloy (hoewel je haar op een bepaald moment in het spel tegenkomt). In plaats daarvan plaatst Call of the Mountain je in de schoenen van Ryas, een in ongenade gevallen soldaat die op zoek is om zichzelf te verlossen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie