Afbeelding
Foto: mrsiraphol via Freepik

Zo wordt het pas echt genieten van de lange warme zomer

3 juli 2023 om 16:35 Partnercontent

Zodra de zon weer doorbreekt en de temperatuur stijgt willen we naar buiten. Lekker genieten in de tuin van de zon. De kinderen willen lekker buiten spelen en jij wilt genieten in de zon met een goed boek of een lekker koel drankje. Als je een terras hebt en je wilt het daar aangenaam maken dan kan een buitenkleed goed van pas komen. Zo kun je ook je baby of peuter lekker buiten laten spelen zonder dat de kleine over de tegels kruipt. Ook als je kindje al loopt kunnen tegels in de zon erg heet worden. De huid van jonge kinderen is kwetsbaar en brandwonden kunnen dan zeker aan de orde zijn. Dat wil je natuurlijk niet.

Genieten van lange zwoele avonden

Tijdens hoogzomer wil je het liefst zo lang mogelijk buiten zitten. En vaak kan dat ook prima. Als de temperatuur overdag oploopt dan koelt het ’s avonds maar langzaam af. Als je op je terras een gezellig tuin vloerkleed legt dan profiteer je van optimaal comfort. Op die manier kun je zelfs al wat langer buiten zitten als het nog voorjaar is en het in de avonduren nog wel afkoelt. Dan doe je de terrasverwarming of de vuurkorf aan en blijft het warm genoeg om lekker buiten te genieten onder de sterrenhemel.

Houd insecten op afstand

Een ergernis als je in de zomer ’s avonds nog buiten zit zijn de muggen. Die komen tevoorschijn zodra het schemerig wordt. Met een beetje pech zit je binnen een uur onder de jeukende bultjes. Je kunt muggen op afstand houden met een citroenkaars. Die koop je online of in een warenhuis. Behalve dat ze de muggen op afstand houden geeft de kaars ook nog eens gezellig licht. Zorg er ook voor dat je etenswaren en drankjes afdekt. Zo voorkom je ongenode gasten die een zeker dood sterven in je glas wijn of frisdrank of die ongevraagd van de hapjes op de tafel mee eten.

Houd de warmte buiten de deur

Buiten genieten van warme zomeravonden, daar zal niemand bezwaar tegen hebben. Maar die warmte houd je vast liever buiten. Houd daarom overdag ramen en deuren zo veel mogelijk dicht. Gebruik je zonnescherm of screen om de temperatuur in huis niet te ver te laten oplopen. Als het ’s avonds afkoelt kun je ramen tegen elkaar open zetten zodat het even kan doorwaaien. Zo voorkom je dat de temperatuur in de slaapkamers zo hoog oploopt dat je geen oog dichtdoet. Buiten slapen is natuurlijk ook een optie. Zorg dan wel voor een klamboe, zodat je niet alsnog bezoek krijgt van muggen en andere stekende insecten die je nachtrust komen verstoren. Houd ook altijd de weersvoorspelling in de gaten. Ruw gewekt worden door een fikse onweersbui is natuurlijk ook weer niet echt de bedoeling van een romantische nacht onder de sterrenhemel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie