Afbeelding
Foto: iStock

De kipper plateauwagen: ideaal voor een verhuizing!

26 april 2023 om 11:22 Partnercontent

Bij een verhuizing komt natuurlijk een hoop kijken. Zo moeten al je spullen in dozen gepakt worden en heb je vervoer nodig om al je spullen te verhuizen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zoals bijvoorbeeld een kipper plateauwagen aanschaffen, en hoe je het beste breekbare spullen inpakt.

Goed inpakken is het halve werk

Ze zeggen niet voor niets altijd “een goede voorbereiding is het halve werk”, dit geldt ook voor verhuizen. Zorg er daarom voor dat je ruim op tijd begint met inpakken, regel verhuisdozen en pak elke dag wat dozen in. Raadzaam is om elke kamer afzonderlijk in te pakken in doze. Dit komt namelijk van pas wanneer je weer gaat uitpakken. Schrijf daarnaast ook op elke doos wat er in zit. Zo kan je alles makkelijk terug vinden.

Zorg er ook voor dat je de spullen in makkelijk stapelbare dozen van gelijke maat inpakt. Op deze manier kan de plateauwagen zo efficiënt mogelijk worden ingepakt en hoef je minder vaak op en neer te rijden. En geloof ons: efficiënt inpakken scheelt ontzettend veel op een verhuizing. Thank us later.

Breekbare spullen verhuizen

Breekbare spullen verhuizen blijft natuurlijk altijd lastig. Het beste is om glazen, kopjes en borden apart in papier te wikkelen en ze in een (kleine) doos op te bergen. Gebruik kleding of handdoeken om te beschermen tegen stoten. Zware voorwerpen, zoals bijvoorbeeld borden, kun je het beste op de bodem van deze doos plaatsen. Verpak nooit scherpe voorwerpen bij breekbare voorwerpen en geef op de doos duidelijk aan dat deze breekbare artikelen bevat.

Als je nog waardevolle elektronica hebt, verpak deze dan in de originele verpakking als je die nog hebt. Heb je deze niet? Gebruik dan bijvoorbeeld een krat en vul deze met beschermend materiaal. Wikkel het item in een deken of laken en stop het in de doos. Plaats wat extra vulling in de doos om je computer, laptop of andere waardevolle spullen veilig te houden. Verpak de kabels apart in plastic zakken, vergeet niet om aan te geven waar ze voor dienen.

Handig vervoer bij het verhuizen

Als het gaat om verhuisvervoer heb je twee opties: zelf verhuizen of de verhuizing uitbesteden. Als je ervoor kiest om zelf te verhuizen is het wellicht handig om een plateauwagen te regelen, daar kun je namelijk veel in vervoeren. Wel is het handig om hiervoor een rijbewijs te hebben dat je ook met aanhanger mag rijden. Als je gaat uitbesteden wordt alles voor je geregeld en hoef je zelf alleen de dozen in te pakken. Leg deze opties naast elkaar, vergelijk de kosten en maak je keuze. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie