Afbeelding
Shutterstock

Op zoek naar een geschikte rugzak voor op school

Partnercontent

Waar het noorden van Nederland als eerst terug naar school ging, zijn inmiddels ook het midden en zuiden van het land weer begonnen. Het maakt dat de vraag naar schoolartikelen momenteel groot is. Kinderen op de basisschool zoeken naar hun eerste rugzak en broodtrommel, terwijl men op de middelbare school op zoek gaat naar kaftpapier en een rekenmachine. Overigens is het ook voor scholieren op het vmbo, havo en vwo belangrijk om te kijken of de tas van de basisschool nog volstaat. Een tas moet niet alleen voldoende ruimte bieden voor het grote aantal boeken wat men dagelijks mee moet nemen, maar ook comfortabel zitten. Populair onder jongeren zijn de tassen van Eastpak. Het leuke aan deze tassen is het grote aantal kleuren waarin deze verkrijgbaar zijn.

Zorg voor een stevige, comfortabele rugzak 

Veel scholieren gaan met de fiets of lopend naar school. Een deel woont te ver weg, waardoor een rit met de bus of trein noodzakelijk is. In beide gevallen wordt van de scholieren verwacht dat zij de tas al snel een half uur tot drie kwartier op hun rug dragen per dag. Om klachten aan de nek en onderrug te voorkomen, is het belangrijk goed na te denken over een geschikte rugzak voor heren of dames. Een compact model tas om sportspullen in mee te kunnen nemen, denk aan een model met losse draden aan weerszijden van de tas, is dat bijvoorbeeld niet. Een stevige schouderband verlicht de druk op de schouders van het kind, waarmee het comfort van de tas vergroot wordt.

Rugzakken komen ook in andere situaties van pas 

Het merendeel van de rugzakken voor scholieren is niet alleen bruikbaar op schooldagen. Kinderen kunnen de tas bijvoorbeeld ook gebruiken wanneer zij ergens anders een nachtje logeren, of wanneer zij gaan sporten. Bij het uitzoeken van tassen is het niet alleen zaak te letten op het comfort en de stevigheid van een tas. Kijk ook naar het aantal beschikbare vakken. Denk aan een klein vakje bovenop voor het meenemen van een telefoon en het opbergen van sleutels en een vak aan de voorzijde voor het meenemen van de lunch of een rekenmachine. Op het internet vind je verschillende webwinkels waar een breed scala aan rugzakken voor scholieren aangeboden wordt. Het maakt het makkelijker om de verschillende opties met elkaar te vergelijken. Niet onbelangrijk hierbij is de smaak van je zoon of dochter.

Eerste weken op een nieuwe school vaak spannend

Voor veel jongeren zijn de eerste dagen op een nieuwe school of in een hoger jaar vaak behoorlijk spannend. Men leert nieuwe vrienden en vriendinnen kennen, er staat plotseling een leraar voor de klas die bij diens achternaam aangesproken wordt en hetgeen men op school leert is van een hoger niveau dan op de basisschool. Samen een tas uitzoeken kan een goede vorm van afleiding zijn. Daarbij wordt school leuker, wanneer je kind start met een nieuwe rugzak! 

advertentie
advertentie
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 12 uur geleden
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 16 uur geleden
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 18 uur geleden
Afbeelding
Overval bij juwelier aan de Rijksstraatweg in Leersum UPDATE 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Mariabeeld met verf besmeurd: ‘Zal fanatieke antichrist zijn geweest’ 20 uur geleden
Afbeelding
Grootschalige bomenkap Park Huis Doorn van de baan 7 dec, 12:03
Afbeelding
Meer geld provincie voor ‘groen-blauwe’ schoolpleinen 7 dec, 10:30