Afbeelding
Shutterstock

Besteed eens wat meer aandacht aan persoonlijke ontspanning

Partnercontent

Nederlanders hebben het druk, mede door grote tekorten op de arbeidsmarkt. Het maakt dat steeds meer mensen kampen met hevige stressgevoelens, of nog erger: een burn-out. Ken jij mensen in je omgeving die inmiddels al enige tijd niet meer op het werk zijn doordat de werkdruk te hoog opliep? Om dit te voorkomen is het belangrijk voldoende aandacht te besteden aan persoonlijke ontspanning. Kies bijvoorbeeld voor een massage met Hotstone stenen! Niet alleen heel ontspannend, maar ook goed voor je lichaam. Tijdens een massage wordt de druk op spieren verlicht, waardoor je lichaam even volledig tot rust komt. Er zijn meer manieren om te ontspannen. Ook een ronde wandelen of een uurtje sporten kan enorm helpen om stressgevoelens te verminderen.

Pak een nieuwe hobby op in de bespaarde reistijd 

Hybride werken is inmiddels de nieuwe norm geworden. Er zijn zelfs werkgevers waar nauwelijks nog op kantoor gewerkt wordt. Niet alleen goed voor de algehele filedruk; zelf heb je er ook baat bij. De reistijd die je bespaart door vanuit huis te werken kun je gebruiken om een nieuwe hobby op te pakken. Wellicht vind je het niet alleen lekker om zelf gemasseerd te worden, maar wil je leren zelf ook anderen te masseren. Koop een massagetafel inklapbaar en zet deze bijvoorbeeld op zolder neer, om in alle rust nieuwe technieken uit te proberen op je partner of andere geïnteresseerden. Het voordeel van een inklapbaar model is dat je deze eenvoudig op kunt bergen. Daarbij neem je de tafel hierdoor makkelijker mee naar een andere locatie. 

Leer masseren met massagestenen

Niet alleen de aankoop van een inklapbare massagetafel is interessant, wanneer je het masseren als nieuwe hobby op wilt pakken. Kijk ook eens naar technieken waarbij je massage stenen inzet. De massagestenen worden onder meer ingezet om spieren zich te laten ontspannen en beschadigd weefsel te laten herstellen. De stenen, mits van goede kwaliteit, blijven tot wel anderhalf uur warm. Zo is het effect ervan groot! De techniek achter het gebruik van deze stenen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Op internet vind je verschillende cursussen, waarin je meer leert over de diverse massagetechnieken. 

Andere vormen van ontspanning

Naast de mogelijkheid om zelf een massage te nemen of het masseren op te pakken als nieuwe hobby, zijn er tal van andere vormen van ontspanning die helpen stressgevoelens te doen laten verminderen. Eerder las je al dat ook sporten bijdraagt aan het relativeren van stress. Datzelfde geldt voor het luisteren naar je favoriete muziek, tuinieren in het voorjaar en de zomer en bijvoorbeeld het lezen van een mooi boek. Je hersenen concentreren zich hierbij op andere zaken, dan hetgeen de stressgevoelens veroorzaakt. Op deze manier zullen deze gevoelens van stress langzaamaan afnemen. 

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30