Afbeelding
Foto Unsplash

Hordes aan toeristen komen deze kant op: meivakantie op de Veluwe

Partnercontent

Het lenteweer en de zon kondigen het al aan: de meivakantie komt er aan! Sinds het land een stuk meer in beweging is, kan en mag zijn, betekent dat dat er weer veel toeristen op bezoek komen. Want wat is nou een betere plek voor een fijne meivakantie dan een vakantiepark op de Veluwe.

De afgelopen twee jaar zijn voor de vakantiebranche een rare tijd geweest. U heeft dat als bewoner hoogstwaarschijnlijk ook gemerkt. Mensen gingen minder of zelfs niet meer op vakantie. Aan de andere kant koos men er juist sneller voor om in eigen land een vakantiehuisje te huren. Hoe druk of rustig het de afgelopen tijd in uw ervaring ook is geweest, één ding is zeker: toeristen komen eraan! En dit keer in grotere getalen.

Een geliefde omgeving
De Veluwe is natuurlijk een prachtige omgeving. Gelderland staat om deze pracht en praal bekend en zal hier dan ook altijd mee geassocieerd worden. Vakantiegangers komen hier voor het fietsen, wandelen en ontdekken van de natuur. De heidevelden, bossen en het wild maken deze plaats zo bijzonder. Daarnaast is er hier natuurlijk sprake van veel cultuur. 

Als inwoner van deze regio weet u dat natuurlijk maar al te goed. Toch valt dan bij u waarschijnlijk de vraag waarom er wordt gesteld dat het zoveel drukker zal zijn dan voorgaande jaren? Dat is simpel uit te leggen.

Eigen land ontdekt
Tijdens de pandemie hebben mensen uiteraard hun oude vertrouwde buitenlandvakanties gemist. Echter hebben veel gezinnen en stellen Nederland herontdekt. Naast de voorgaande toeristenstroom die De Veluwe aantrok, zullen ook delen van deze Nederlandse vakantiegangers wederkeren naar de omgeving.

Wat betekent dit voor u?
Gaat u er zelf tussenuit, dan merkt u natuurlijk vrij weinig van wat er in uw omgeving aan toeristen zal binnenstromen. Bent u wel thuis? Dan zult u merken dat het rondje wandelen met de honden tijdens de meivakantie ietsje drukker zal zijn. Echter na de pandemie, zal dit voor u en uw buren als een opluchting kunnen komen. Geniet van de vrijheid die men weer voelt en zie het als een compliment dat uw woonplaats zo geliefd is. 

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 4 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 7 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 13 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33