Afbeelding
Foto Pixabay

Welke traplift is geschikt voor mijn situatie?

Partnercontent

Op het moment dat het fysiek minder gaat, is de trap vaak één van de eerste obstakels in huis. Een traplift biedt dan uitkomst. Veilig en comfortabel. Veel modellen trapliften zijn ook tweedehands verkrijgbaar of te huur voor een korte periode. 

De moderne, compacte trapliften van tegenwoordig passen op vrijwel iedere trap. De trap in huis en uw wensen zijn leidend bij het maken van de juiste keuzes. Tijdens het gratis en vrijblijvende thuisadvies houdt de adviseur u de verschillende modellen trapliften voor. Hij of zij adviseert, u kiest. Welke keuze u ook maakt: de traplift is altijd geheel afgestemd op uw unieke situatie. Elke trap is anders, en dat geldt dus ook voor de traplift die erop wordt gemonteerd.

Een traplift voor op een rechte trap is goedkoper dan een exemplaar dat op maat moet worden gemaakt voor een wenteltrap. Bij een trap met bochten kan er worden gekozen tussen plaatsing aan de binnenzijde of buitenzijde. Montage aan de binnenzijde betekent dat de bredere kant van de trap beloopbaar blijft. Wel zo veilig. De binnenzijde heeft een steilere hellingshoek, maar door moderne technieken en innovaties  is dat geen probleem.

Tweedehands of huren
Wist u dat een traplift tweedehands aanschaffen ook mogelijk is? Een traplift heeft een levensduur van wel 20 tot 25 jaar. Gebruikte trapliften krijgen daarom na een uitgebreide opknapbeurt een tweede leven. Tweedehands exemplaren zijn net zo veilig en voldoen aan alle wettelijke veiligheidseisen. Ook een traplift huren behoort tot de mogelijkheden. Dat kan al voor een periode van één maand. 

Vergoeding vanuit de Wmo
Wie een traplift nodig heeft kan een beroep doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De Wmo is er voor iedereen die graag veilig thuis wil blijven wonen, maar dat zonder ondersteuning niet meer kan. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoer van het Wmo-beleid. Een aanvraag wordt beoordeeld door een Wmo-consulent. Krijgt u een traplift in huis via de Wmo? U betaalt dan maandelijks maximaal 19 euro eigen bijdrage.  

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 6 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 8 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 14 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33