Afbeelding
Meer leefruimte

Voorbeelden van een woningvergroting

Partnercontent

Je woont heerlijk in je huidige huis, maar wat doe je wanneer je merkt dat je toe bent aan meer leefruimte? Je wilt niet direct verhuizen, omdat je je eigen leven hier hebt of misschien heb je kinderen en wil je hen niet weghalen uit hun omgeving. Er zijn verschillende oplossingen te verzinnen om meer leefruimte in huis te creëren en deze lees je in dit artikel.  

Laat een garage plaatsen  
Als je veel spullen hebt die je wilt bewaren, maar deze slechts enkele keren per jaar gebruikt, dan is het erg handig om een extra opslagplek voor deze spullen te hebben. Deze plek hoeft niet direct binnenshuis te vallen, laat bijvoorbeeld een garage bouwen naast het huis. Naast dat je veel opslagruimte hebt, heeft een garage nog meer voordelen. Je hoeft de garage niet als opslag te gebruiken, maar er is ook een kantoor, hobbykamer of zelfs extra slaapkamer van te maken. Uiteraard zitten er wel verschillen in de eisen voor een opslagruimte en een kantoor. Deze verschillen zijn er vooral op het gebied van isolatie. De leefomstandigheden voor een kantoor moeten bijvoorbeeld veel aangenamer zijn dan de omstandigheden voor een opslag.

Vergroot de zolder 
Door je zolder te vergroten, krijg je er extra ruimte bij en is de zolder te gebruiken als bijvoorbeeld een slaapkamer, opslagruimte of werkkamer. De makkelijkste vorm van een zolder vergroting is het plaatsen van een prefab dakkapel. Deze dakkapel is in de fabriek gemaakt, waardoor de vakspecialist deze in één keer op je dak plaatst. Hierdoor liggen de prefab dakkapel prijzen lager dan de prijzen voor een traditionele dakkapel die nog op locatie gemaakt wordt. Het is ook mogelijk om voor een dakkapel met schuin dak te gaan, zodat de dakbedekking van je dakkapel hetzelfde is als dat van het huis. Wanneer je nog reserve dakbedekking hebt, zoals dakpannen en deze gebruikt voor de dakkapel, bespaar je ook nog eens op de kosten voor dakbedekking. Een voordeel van de dakkapel is dat het goedkoper is dan de andere vergrotingen en je deze vaak zonder vergunning mag laten plaatsen aan de achterkant van het huis. 

Kies voor een serre 
Een andere manier om je woning te vergroten is door het plaatsen van een aanbouw, zoals een serre. Wanneer je een ruime voor- of achtertuin hebt, is de serre een mooie optie. Je ziet vaak dat serres van glas zijn, waardoor de kamer door de zon snel verwarmd is. Wil je hier optimaal gebruik van maken, probeer de serre dan aan de zuidzijde te plaatsen. Hier is namelijk het langste de zon aanwezig. Een serre is voor veel doeleinden te gebruiken, bijvoorbeeld als eet- of hobbykamer.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 1 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04