Afbeelding
foto KCD

Geslaagde sportdag voor Doornse scholieren

25 september 2023 om 11:12 Overig Deel je nieuws

De groepen 1 en 2 van de Doornse basisscholen waren woensdagochtend 20 september te gast bij KCD voor de Giga Kangoeroedag. De Doornse korfbalclub had op zijn complex voor 130 leerlingen een groot spelencircuit opgezet waar de kinderen lekker konden bewegen en kennis konden nemen van allerlei spel- en beweegactiviteiten met een knipoog naar korfbal. De spellen waren speciaal op hun leeftijd afgestemd. Na een centrale warming up, onder leiding van de echte korfbal kangoeroe, gingen de kinderen in groepjes langs de verschillende onderdelen. KCD heeft deze dag georganiseerd om te stimuleren dat kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met sporten en bewegen. Kinderen leren, naast de motorische ontwikkelingen, sociale vaardigheden zoals op je beurt wachten, samenwerken en omgaan met winst en verlies.  

De club kreeg hulp van vele vrijwilligers. Bijzonder was de medewerking van de sportklassen van NXT. Deze leerlingen namen de jonge deelnemertjes vaak letterlijk bij de hand bij hun kennismaking met sport en spel. De begeleidende sportdocenten zagen daarbij soms nog onbekende kwaliteiten bovendrijven.

Aan het eind van de ochtend –die gelukkig vergezeld ging van ideale weersomstandigheden- kregen alle deelnemers nog een krentenbol en een door AH gesponsorde appel. Conclusie van alle deelnemende scholen was dat van deze happening een jaarlijkse traditie mag worden gemaakt.

Kinderen die enthousiast zijn geraakt, zijn natuurlijk van harte welkom bij de Kangoeroes van KCD. Zij trainen elke zaterdagochtend van 10.00-10.45 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie