St Paulus Dom
St Paulus Dom Ron van Leeuwen

Kerkkoor Driebergen viert 80 jarig jubileum in Münster

17 oktober 2022 om 14:25 Overig Deel je nieuws

Zaterdagmorgen  15 oktober stapten om 08.15 uur 57 mensen in een bus van Kassing Tours met aan het stuur Henk van Voornveld  op weg naar Münster.

We waren met 44 zangers en partners van een aantal koorleden vergezelden ons. 

Het Kerkkoor bestond 1 september 80 jaar en dit hebben wij gevierd door te kunnen zingen in de Liebfrauen oder Überwasserkirche en de St Paulus Dom in Münster

Na een voorspoedige reis hebben we onze bagage in de Dom kunnen brengen en daarna nog even een restaurant kunnen bezoeken .

Om 13.00 naar de Dom voor een generale repetitie voor de Gottesdienst  van zondagmorgen en om 15.30 uur naar de Liebfrauen oder Überwasserkirche voor een generale voor de Gottesdienst van  17.00 uur. Er waren niet veel kerkgangers maar het zingen in deze kerk was een ervaring en er klonk aan het einde van de dienst applaus .

Na deze dienst ging een ieder op eigen gelegenheid naar het  hotel of restaurant. De groep was verdeeld over 4 restaurants en 3 hotels met voor elk wat wils en de sfeer zat er overal goed in.

Na een goede nacht en een heerlijk ontbijt waren we om 09.30 uur in de St Paulus Dom om te zingen tijdens de Gottesdienst . Onze komst was aangekondigd en dit resulteerde in een groot aantal bezoekers .( In de Dom vind je ze bijna niet terug!!!!)

Wat een prachtige akoestiek en wat een ‘Hemelse koor’ ( woorden van een medereizigster)  Hier klonk ook een daverend applaus.

Na afloop hebben we gezamenlijk koffiegedronken met een heerlijke apfelstrudel in restaurant Lazaretti en ervaringen (waren er veel) gedeeld

Om 14.45 vertrok de bus weer richting Nederland  en reden we om 17.00 uur Driebergen binnen met een hartelijke dank aan Henk van Voornveld en uiteraard zijn vrouw Jenny die ons heeft voorzien op de heen en- terugreis van een lekker kopje koffie/thee en een gevulde koek.

Het was een fantastisch muzikaal weekend met als Dirigent Wouter Harbers, organist Willem Harold Boog , registrant Hendrikus Jonker en een geweldig koor. Een groot applaus en een woord van dank

aan iedereen.

Om het nog eens te kunnen herbeleven is alles zeer professioneel vastgelegd op film door Ron van Leeuwen (video/fotografie)  

Rianne Hoetink 

advertentie
advertentie