Psychosociaal therapeut en hypnotherapeut Mirjam Verschoor.
Psychosociaal therapeut en hypnotherapeut Mirjam Verschoor. www.mv-inbeeld.nl

Nieuw in Villa Xaverius; praktijk MV-inbeeld voor psychosociale therapie en hypnotherapie.

14 oktober 2022 om 15:26 Overig Deel je nieuws

In de witte villa, gelegen in Driebergen-Rijsenburg, is sinds kort een door de NBVH (Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten) erkende psychosociaal hypnotherapeut werkzaam. Vanuit de praktijkruimte van dokter Mülder werkt de therapeut Mirjam Verschoor samen met de reguliere zorgverlening om mensen te begeleiden die worstelen met chronische lichamelijke klachten. Ook voor het verwerking van emotionele gebeurtenissen en ontdekkingstochten naar antwoorden op levensvragen kunnen mensen terecht bij haar praktijk.

Hypnotherapie, in combinatie met psychosociale therapie, is een effectieve en doelgerichte behandelmethode om tot verandering te kunnen komen. Bij lichamelijke onvoldoende verklaarde klachten kan hypnotherapie zelfs de beste keuze zijn. Voor het prikkelbaar darmsyndroom (PDS) is de hypnotherapeutische werking evidence based. De werking ervan is wetenschappelijk aangetoond. 

?De term hypnotherapie levert vaak vragen op. Een hypnotherapeut is er voor de cliënt. De begeleiding heeft een therapeutisch doel, zoals bijvoorbeeld eigen grenzen leren (er)kennen. Dit is dus totaal niet te vergelijken met toneel hypnose! ?Naast hypnotherapie werkt Mirjam Verschoor ook met technieken en methoden uit verschillende andere therapeutische stromingen. De opgedane kennis en inzichten zijn met elkaar verweven tot een integratieve werkwijze. De consulten worden vaak (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering.?

De website van de praktijk, www.mv-inbeeld.nl, laat ook cliënten aan het ‘woord’ en geeft tevens een inspirerende lijst met boekentitels weer. Deze boeken kunnen mensen wellicht ook een stapje verder helpen in hun persoonlijke ontdekkingstocht.?

De therapeut is van oorsprong fotograaf, maar na het zien van de documentaire “Hypnose op recept” (M. Bartelsman, 2DOC) in 2018, werd zij nieuwsgierig naar de mogelijkheden van hypnotherapie. Ook nieuwsgierig geworden? Deze documentaire is online nog te bekijken. In beeld komt, onder andere, een neuroloog die de meerwaarde van hypnotherapie onderschrijft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie