Horecabon doet wenkbrauwen fronsen

29 jul, 17:30 Overig
Foto: Shutterstock
Afbeelding

HEUVELRUG De horecabon die de gemeente aan inwoners met een laag inkomen verstrekt, doet binnen en buiten Utrechtse Heuvelrug nog steeds wenkbrauwen fronsen. Het landelijke dagblad Trouw vroeg zich afgelopen week af, hoe sociaal die gemeentelijke traktatie eigenlijk is. Op Twitter reageerden lokale D66-ers kritisch op de horeca voucher van 15 euro.

Het idee om Heuvelruggers met een korte financiële polsstok een opsteker te geven in de vorm van een tegoedbon bij de plaatselijke horeca, werd vorig jaar gelanceerd door toenmalig wethouder Hans Waaldijk (Open). Het plan wordt bekostigd vanuit corona-gelden afkomstig van de rijksoverheid. Die subsidiepot moet de nadelige gevolgen van de pandemie voor inwoners, verenigingen en onderne..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.