Afbeelding
EuroParcs

Benadeelde recreanten Europarcs zoeken steun

13 mei 2022 om 12:00 Overig

MAARN De benadeelde recreanten van Europarcs roeren zich. De nieuwe eigenaar van het voormalige recreatieterrein Laag Kanje wil af van oude stacaravans en chalets. Vaste gasten van het park zijn de pineut, zij zien het geld dat ze in hun recreatiewoning hebben gestoken in rook opgaan. Eén van de gedupeerden liet donderdagavond van zich horen tijdens de open microfoon van de gemeenteraad. 

Volgens recreant Vincent Aalbers is Europarcs geen recreatiebedrijf maar een investeringsmaatschappij, die over de ruggen van de zittende recreanten rendement wil behalen. Privaatrechtelijk klopt dat misschien wel. Maar Aalbers pleitte er namens de benadeelde recreanten voor, dat de gemeente probeert om Europarcs ,,klem te rijden waar dat maar mogelijk is”. Hij bracht een lange lijst met klachten over het Apeldoornse bedrijf mee.

SCHRIL CONTRAST Zo vinden de gedupeerden dat ze te weinig tijd krijgen om de gehuurde kavels te ontruimen. Bovendien zeggen ze dat de aangeboden vergoeding van 1400 euro per persoon niet billijk is. Dat bedrag staat in schril contrast met de winst die Europarcs gaat maken, aldus Aalbers. Hij rekende de raadsleden voor, dat het bedrijf zo’n 30 miljoen euro gaat verdienen aan de herstructurering van het terrein aan de Laan van Laag Kanje.

Het totale financiële verlies dat recreanten door de huuropzegging lijden, loopt op tot meer dan 4 miljoen euro, zo becijferde Aalbers. ,,Maar de firma Europarcs trekt zich daar plat gezegd werkelijk geen klap van aan.” Aalbers verweet Europarcs een gebrek aan maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het bedrijf heeft geen boodschap aan de sociaal-maatschappelijke schade, zo denken de boze recreanten. 

STRATEGIE ,,Europarcs zou meer respect moeten hebben voor andere belangen, dan die van de firma zelf”, is het verwijt van veel benadeelden. Ze zijn verder niet te spreken over de gebrekkige communicatie door Europarcs. Daar zit geen verbetering in en de recreanten denken dat dat onwil is. Het zou een bewuste strategie van het bedrijf, zijn om zo weinig mogelijk over de herstructurering te communiceren. Wethouder Rob Jorg (VVD) zegde de raadsleden toe, binnenkort met een memo over de kwestie te komen.

Door Michiel Schaaij

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie