Aanvallende middenvelder Martijn Sybesma produceert zijn derde treffer (hattrick) voor de zwart witten uit Maarn
Aanvallende middenvelder Martijn Sybesma produceert zijn derde treffer (hattrick) voor de zwart witten uit Maarn Rinus van Denderen

SVMM doet goede zaken

Overig

Vertrouwen in klasse behoud verstevigd

[MAARN] Door de 3-0 overwinning op ‘t Vliegdorp uit Soesterberg afgelopen zaterdag en het verspelen van punten van directe concurrenten kruipt  zaterdag vierdeklasser SVMM geleidelijk aan uit direct degradatiegevaar (nog niet veilig) en is er de resterende vijf wedstrijden nog steeds alle vertrouwen bij trainer Fred Veenstra en zijn mannen op een goede afloop van de competitie. Een dik verdiende overwinning voor de zwart witten die geheel paste in de feestelijkheden rondom het 75-jarig bestaan van de club.

Huub van Aerssen

[CONTROLE] Een belangrijk potje voor zowel het thuis spelende SVMM als de gasten uit Soesterberg die beiden de punten hard nodig hebben om directe degradatie te ontlopen. Vanaf het eerste fluitsignaal gaf de thuisformatie vol gas en kwam al in de tweede minuut van de wedstrijd op een 1-0 voorsprong door een treffer van Martijn Sybesma die uit een vrij trap de bal hard in de touwen joeg achter de verbouwereerde doelman Eny Tammer.

Nog geen 10 minuten later was het weer raak en was het wederom Sybesma die dit keer met een formidabele kopbal de 2-0 liet aantekenen voor zijn team. Alhoewel SVMM de controle over de wedstrijd nooit verloor en Soesterberg slechts een figurant bleek te zijn, ontbrak het de thuisformatie in het tweede deel van de eerste helt aan de nodige concentratie waardoor tal van goede mogelijkheden verloren gingen en het slechts bij een 2-0 ruststand bleef. 

[SLORDIGHEDEN] Ook in het tweede deel een oppermachtig SVMM dat in de 54e minuut op een 3-0 voorsprong kwam door een derde treffer (hattrick) van Sybesma die een dijk van een wedstrijd speelde en niet te stuiten was voor de defensie van ‘t Vliegdorp. Maar geleidelijk aan slopen er toch slordigheden in de Veenstra elf en werden tal van kansen om de stand te verhogen té simpel om zeep geholpen. 

De 3-0 eindstand had gezien het overwicht van SVMM ruim hoger moeten uitvallen,, maar deed geenszins af aan de werklust en het vertrouwen van de thuisploeg. Een in alle opzichten dik verdiende driepunter die extra cachet gaf aan de aansluitende reünie bijeenkomst in het kader van de oprichtingsdatum van SVMM (7 mei 1947).

Martijn Sybesma: ,,Mijn eerste hattrick bij SVMM op seniorenniveau. We hebben een prima wedstrijd gespeeld maar vergaten ook de vele geboden kansen af te maken. Fijn dat ik een aandeel heb kunnen leveren aan de overwinning van mijn team. De resterende wedstrijden nog even alle zeilen bijzetten.”

Trainer/coach Fred Veenstra: ,,Alhoewel ik trots ben op de ploeg maakten we bij tijd en wijle verkeerde keuzes en waren té slordig in de afwerking. Alhoewel we nog een lange weg te gaan hebben (vijf finales) heb ik er alle vertrouwen in dat we het gaan redden. Zeker niet eenvoudig maar gezien de kwaliteit en de vechtlust binnen het team ook zeker niet onmogelijk. We gaan er voor de volle honderd procent voor.”

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 13 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31