Mick Visser (rechts) bleek een ware plaag voor de defensie van SVMM
Mick Visser (rechts) bleek een ware plaag voor de defensie van SVMM Rinus van Denderen

Op het scherpst van de snede

Overig

FC Driebergen en SVMM delen de punten in Heuvelrugderby

[DRIEBERGEN] In een pittige maar ook sportieve en temporijke wedstrijd slaagde titelkandidaat FC Driebergen er niet in om het laag geklasseerde SVMM op de knieën te dwingen. De gasten uit Maarn toonden uit het goede hout te zijn gesneden getuige het 2-2 gelijke spel op sportpark De Woerd, thuisbasis van de Driebergenaren. Een in alle opzichten terechte eindstand waarin de thuisformatie in de strijd om promotie twee dure punten zag verdampen en SVMM daarentegen een belangrijk punt in de wacht sleepte in de strijd om degradatie te voorkomen. Een lach en een traan in deze sfeervolle Heuvelrugderby.

Huub van Aerssen

[STERKE OPNINGSDASE] Dat het een wedstrijd zou gaan worden met enig sentiment stond op voorhand eigenlijk wel vast. Voor beide ploegen stond er veel op het spel en waren de punten ook heel belangrijk. In het eerste kwartier van de eerste helft werd al snel duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd bleken te zijn. 

Alhoewel al na vier minuten speeltijd FC Driebergen op een 1-0 voorspong kwam door een enigszins  ’gelukkige’ treffer van Camiel Robbers, leek SVMM daardoor niet uit het veld geslagen en was het drie minuten later Martijn Sybesma die de gelijkmaker voor zijn rekening nam (1-1). Een turbulente, tempovolle en sterke openingsfase waarin met open vizier werd gestreden voor iedere meter terreinwinst. 

Met aan beide zijden zeker mogelijkheden om de de score uit te breiden. bleef het na vijfenveertig minuten bij een 1-1 ruststand en was het een aantrekkelijk eerste deel voor de neutrale toeschouwer. 

[OVERWICHT] In het eerste deel van de tweede helft leek FC Driebergen de wedstrijd naar zich toe gaan trekken en kwam in de 52e minuut op een 2-1 voorsprong door Sven Evers na goed voorbereidend werk van de de niet te stuiten vleugelspits Mick Visser. Maar de thuisploeg van trainer Tijn Zegwaart vergat vervolgens de duimschroeven aan te draaien en bood vervolgens een met veel lef spelend SVMM de ruimte om de wedstrijd te doen keren. 

En die geboden ruimte greep de formatie van trainer Fred Veenstra met beide handen aan en kwam in de slotfase van de wedstrijd weer op gelijke hoogte door een treffer van Tom Geurtsen (2-2). In de resterende tijd lag voor beide partijen de winnende treffer nog wel binnen bereik, maar bleef het uiteindelijk bij de 2-2 puntendeling. 

Zegwaart:,,Alhoewel SVMM in de eerste helft het betere van het spel had en wij een groot deel van de tweede helft de wedstrijd onder controle leken te hebben, verzuimden we om het af te maken. Absoluut balen, maar ook een compliment voor SVMM met het behaalde en verdiende punt. Een wat mij betreft terechte einduitslag.” 

Veenstra: ,,Een belangrijk punt in de strijd om degradatie. In het eerste deel speelden we goed voetbal. In de beginfase van de tweede helft ging het weliswaar wat minder, maar kwamen we in de eindfase sterk terug. Een op basis van het vertoonde spel is het 2-2 gelijke spel ook voor mij acceptabel te noemen.”

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 5 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 8 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 14 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33